Het wijngoed

MusellaOp één van de mooiste plekjes in Veneto in het noordoosten van Italië vinden we het landgoed van Musella. Eigenaresse Graziella Pasqua is dochter van een zeer grote wijnproducentenfamilie in Italië. Op een unieke plek die qua natuur aandoet als een sprookje is Graziella Pasqua haar eigen -veel kleinere- wijndomein begonnen. Met veel passie en gedrevenheid maakt Musella de meest prachtige wijnen, en dit alles op biodynamische wijze.

De wijn

Een fruitige en bepaald pittige wijn met een “bite” en met een diepere kleur dan die van een basale Valpolicella en met een alcoholgehalte van ruim 13,5%. Een rijk en complex bouquet met iets van kersen. Op de achtergrond chocolade.

Hij wordt gemaakt van 3 druivenrassen, te weten: Corvina (80%), Rondinella (10%) en Barbera (10%), die met de hand worden geoogst om een zo puur mogelijk product te verkrijgen. De druivenstokken staan op een kalkrijke  bodem met sporen van rode klei en ijzer en dat draagt ondermeer bij tot een wijn met uitzonderlijke karaktereigenschappen.

Valpolicella is een wijn afkomstig uit de alom bekende wijngaarden In de Italiaanse provincie Verona, ten oosten van het Gardameer. Vooral het heuvelachtige gedeelte, dat de Illasi Montorio Vallei ten noordoosten van de stad Verona scheidt, is beroemd om de productie van kwaliteitswijnen. Hier vindt de rode wijn met de naam Valpolicella Superiore Ripasso zijn oorsprong.

De meeste Valpolicella’s zijn lichte, elegante tafelwijnen met een aangename geur en 11 % alcohol. De “Superiore” heeft echter op zijn minst een jaar gerijpt en moet minimaal 12% alcohol bezitten. De Valpolicello “Ripasso”, met een rijpingstijd op eikenhout van 18 maanden, is een vorm van de Superiore, gemaakt met deels gedroogde schillen van de Corvinadruif. Deze blauwe druif is door zijn dikke schil uitermate geschikt om gedurende 3 à 4 maanden in een geventileerde ruimte op speciale matten te drogen. Het gevolg is een bijzonder extractrijke vrucht.

*Minimaal 6 flessen