Valpolicella Ripasso La Cengia 2013, Begali, Venetië

13,50

Het wijngoed

Tab Content goes here

De wijn
Robijnrode wijn met mooie granaatachtige glinsteringen. Het boeket is intens heerlijk rijp, enigszins gedroogd fruit, lichte hints van kruiden. De smaak is vol, droog, zacht, heerlijk rijp rood bosfruit en warm in de afdronk.

De druiven van deze Ripasso komen van de eigen wijngaarden van Begali. De wijn is gemaakt uit een blend van  Corvina 65%, Rondinella 30%, andere autochtone druiven 5%. Voor het maken van deze wijn worden traditionele technieken gebruikt. Voor de fermentatie worden de (ingedroogde) druivenschillen gebruikt die ook voor hun Amarone wijnen zijn gebruikt. Hierdoor wordt de wijn krachtiger en voller. De wijn rijpt minimaal 12 maanden in grote houten vaten alvorens te worden gebotteld.

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Valpolicella Ripasso La Cengia 2013, Begali, Venetië”