Het wijngoed

GarofoliGarofoli is het oudste wijnhuis in de Marken en verbouwt haar wijnen op de hellingen van de Monte Conero, aan de Adriatische kust ten zuiden van de oude havenstad Ancona. De broers Garofoli produceren jaarlijks ruim 2.000.000 flessen uitstekende wijn van de montepulciano en de verdicchiodruiven. Met menig wijn vallen ze in de prijzen, onder meer in de Gambero Rosso.

De wijn

Donkerrood van kleur, kersenfruit in de geur met kruidig hout, veel sap, ronde tannines en een lange afdronk.

De topwijn van Garofoli is de Agontano, een houtgerijpte Conero van 100% Montepulciano die alleen gemaakt wordt in topjaren. De wijngaarden liggen op de prachtige Monte Conero, die uit de Adriatische Zee oprijst. Door de zeer kalkrijke bodem en het lage rendement ontstaat een wijn die qua concentratie en diepgang te vergelijken is met een Grand Cru uit de Bordeaux. Een wijn voor nu of om te bewaren.

Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld Ossobucco.

*Minimaal 6 flessen