Het wijngoed

Wijngoed Umani RonchiUmani Ronchi werd opgericht in 1955. Het wijnbedrijf is eigendom van de familie Bianchi Bernetti. 110 ha wordt gebruikt voor de productie van de Verdicchiodruiven en 60 ha voor de Conejo-Druiven. In deze regio worden al duizenden jaren mooie fruitige wijnen gemaakt, dankzij het gunstige klimaat en de kalkrijke bodem. In 2010 is Umani Ronchi begonnen met het Babylon project. De wijn wordt geproduceerd in het “Marche” gebied. Babylon is de perfecte naam voor de samenvoeging van de 2 autochtone druiven, de Passerina en de Verdicchio, én de befaamde, internationaal gewaardeerde druif, de Sauvignon Blanc. Een combinatie van trouw aan de ‘local roots’ en het verkennen van nieuwe, onbekende wegen.

De wijn

Herkomst
Rosso Conero DOC

Druivenras
100% Montepulciano

Expositie
De druiven komen uit twee verschillende wijngaarden, beide eigendom van Umani Ronchi, en zijn gelegen in Ancona en Osima.

Bodemsoort
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van kalk en klei.

Oogst
De druiven worden manueel geplukt van eind september tot halverwege oktober.

Vinificatie
10-12 dagen schilinweking in roestvrijstalen vaten. Alcoholische en malolactische fermentatie, gevolgd door een houtrijping van 12 maanden. 50% van de wijn rijpt in barriques en de rest in vaten van 5000-8000 liter.Nadat de assemblage is samengesteld, rust de wijn nog 6 maanden op fles.

Proefnotitie
De neus geurt zoet en fruitig, met vooral overheersende tonen van morellen. De aanzet is rijk, sappig, smaakvol en plezierig met fluweelzachte tannines. Een lange afdronk, die vooral fruitig is.

Wijn / Spijs
De Serrano past uitstekend bij stevige pastagerechten, wild, stoofgerechten, rijke kazen, maar ook geroosterd wit vlees en gerechten van de grill.

Serveertemperatuur
De wijn kan het beste gedronken worden op een temperatuur van 18 graden Celsius.

*Minimaal 6 flessen