In combinatie met het vrolijke kleurenpalet van de groenten en tabouleh bezorgt dit gerecht met lamshaasjes je het ultieme voorjaarsgevoel. De haasjes zijn puur, mals en zacht. Lam is mjam. Daar valt niets aan toe te voegen.

Aan de slag

De gemarineerde lamshaasjes
De gemarineerde lamshaasjes zijn zo te bestellen bij je lokale slagerij/traiteur. Wil je ze zelf marineren? Maak dan bijvoorbeeld een marinade van knoflook, rozemarijn en olijfolie. Laat de lamshaasjes circa 2 uur in de marinade staan. Bak de haasjes in boter met een scheutje olijfolie in circa 5 minuten om en om bruin.

Gegrilde groenten
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd paprika, courgette, aubergine en venkel in plakken van een halve centimeter. Snijd de rode ui in grove ringen en plet de knoflook. Leg alle groenten in een ovenschaal en giet er olijfolie over. Leg er vervolgens – hele takken – tijm en rozemarijn op. Voeg zout en peper naar smaak toe. Zet 30-40 minuten in de oven. Voeg na 15 minuten de tak met trostomaatjes toe.

Tabouleh
Breng water aan de kook. Voeg de couscous-parels en zout toe en kook in 12 minuten gaar. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime kom. Roer de couscous los met een vork en voeg tomaten,
rode uien, fijngesneden munt en bladpeterselie toe.

Op het bord
Qua styling heb je voor dit gerecht niet veel nodig. De vele kleuren vormen vanzelf een prachtige compositie. Verdeel de verschillende groenten willekeurig over het bord of creëer meer rust en
‘sorteer’ op kleur. Plaats de lamshaasjes naast of op de groenten en serveer met een schaaltje tabouleh.

Ingrediënten

Op basis van 4 personen. Voorbereidingstijd 35 minuten

Vlees
12 lamshaasjes

Groente en kruiden
1 rode paprika
1 courgette
1 aubergine
1 venkel
3 rode uien
1 eetlepel gehakte platte
peterselie
1 eetlepel gehakte munt
5 teentjes knoflook
4 takjes rozemarijn
4 takjes tijm
2 takjes tomaatjes aan tros
2 ons cherrytomaatjes

Overig
500 gram couscousparels
olijfolie
boter
zeezout en peper

Wijnen

Fattoria Del Cerro Vino Nobile di Montepulciano 2012
In de neus zwart fruit, pruimen, leer en vanille. In de mond een stevige aanzet met zwart fruit en vanille. Heerlijke elegantie en frisheid, sappig, mooi kersenfruit, fijne zuren en wat tannines na.
Breede, zachte finale. http://localwineandfood.nl/wijnen/rode-wijn/vino-nobile-di-montepulciano-2012-fattoria-del-cerro-toscane/

Cà dei Frati Ronchedone Benaco Bresciano 2013
De wijn toont een rijke, diep rode kleur en streelt de neus met aroma’s van wilde bessen, zwarte kersen en delicate hints van karamel. In de mond harmonieus, zijdezachte tannines en een lange
afdronk. http://localwineandfood.nl/wijnen/rode-wijn/ronchedone-benaco-bresciano-2013-ca-dei-frati-lombardije/